Sağlık

Cerrahpaşa Eczanesi’nin Büyük Bir Kısmı Deprem Riski Nedeniyle Boşaltıldı

İstanbul’un sağlık yükünü taşıyan Cerrahpaşa Hastanesi’nin büyük bölümü kapanıyor! İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü (IUC), Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından beklenen İstanbul depremi nedeniyle Üniversite bünyesinde bulunan tüm binaların güvenlik seviyelerinin yeniden sorgulandığını ve bu inceleme sonucunda yaklaşık 105 bin metrekarelik kapalı alanı olduğunu açıkladı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin ana omurgasını oluşturan bin m2 hizmet vermeye devam edemedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Rektörü Açıklandı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Rektörü Prof. Bu yapıların bir kısmı tarihi, bir kısmı betonarme, bir kısmı ise kesikli çelik konstrüksiyondan yapılmıştır. Son depremlerin ardından geçtiğimiz hafta başında Rektörlüğümüz tarafından Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden oluşan bir heyet betonarme yapı stokumuzu değerlendirmek üzere görevlendirildi ve Cerrahpaşa Yerleşkesi’ndeki tüm binalar değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda, Uğur Derman binası, yemekhane binası ve öğrenci yurdu binalarının yanı sıra tüm dahiliye ve cerrahi bilimleri içeren 17 diğer binadan oluşan Monoblok yapılar kompleksinin güvenliğinin bulunmadığı belirlendi. hizmeti güvenli bir şekilde yerine getirebilecek düzeydedir ve bu binalar risk taşımaktadır. Bu nedenle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin ana omurga yapısını oluşturan yaklaşık 105 bin m2’lik kapalı alan hizmetine devam edemeyecek” dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil ve Çocuk Üniteleri Dışındaki Üniteler Kapatıldı

prof. Dr. İç ve Cerrahi Bölümler ile ilgili böbrek. Transfer merkezi, 117 birim ve ayakta sağlık hizmeti veren birimler, ileri robotik cerrahi merkezi, endoskopi üniteleri, ileri girişimsel ve tanısal görüntüleme üniteleri, tüm erişkin ayakta ve yatarak hasta kabulleri ve tüm ameliyatlar durdurulmuştur.

HASTANE WEB SİTESİNDEN DUYURULUR!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Tescilli Tarihi Yapılar Faaliyetlerine Devam Edecek

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesinde yer alan çelik konstrüksiyon yapıların, tarihi tescilli yapılar ve aslına uygun olmayan betonarme yapılardan oluşan yaklaşık 75 bin m2 kapalı alanda faaliyetine devam edeceğini belirten Rektör Aydın, şunları söyledi: yeniden başlayacak. Acil, medikal onkoloji ve radyasyon onkolojisi alanlarında sağlık hizmetlerine imkân ölçüsünde devam edilecektir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ayakta ve yatarak tedavi hizmetleri bu durumdan etkilenmeyecek ve faaliyetlerine devam edecektir.

Cerrahpaşa Hastanesi Yeşilköy’de Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Hastaların bu durumdan en az şekilde etkilenmesi için ilgili kurumlarla bağlantılı olarak gerekli önlemlerin alındığını anlatan Dr. Aydın, yaptığı açıklamada şu cümleleri verdi: “Gelişen bu acil durum nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin eğitim ve sağlık hizmetlerinin kesintisiz olarak devam etmesi için Prof. ve Afet Hastanesi’ni üretim amacına uygun olarak kesintili bir süre için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin kullanımına açtı. Bilindiği gibi uzun süredir kamuoyunun gündeminde olan Yeni Cerrahpaşa Projesinde değerli bir aşamaya geldik.”

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Yeni Projesinin İhalesi Yarın

Son olarak Rektör Aydın, yaklaşık 220 bin m2 kapalı alandan oluşacak 1’inci etap hastane binalarının yapımının TOKİ tarafından yaklaşık bir ay önce duyurulduğunu ve ihalesinin yarın yapılacağını duyurdu. Yeni Cerrahpaşa Projesi tamamlandığında ülkenin en üst düzey tıp eğitim merkezi olan ve QS sıralamasında dünyada ilk 500 içinde yer alan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin hak ettiği eğitim ve sağlık alanlarına kavuşacağını belirten Aydın, “Böylece gelecekte de Cerrahpaşa kendi yerleşkesinde var olmaya devam edecek. ”

Tüm Önlemler Alındı

“Bu süreçten sonra sadece 3 bine yakın tıp fakültesi öğrencimiz ve 900 tıpta uzmanlık ve yan dal öğrencimiz değil, diğer birimlerimiz olan Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği ve Sağlık Hizmetleri Meslek Hizmetleri Fakültemiz de hizmete girmiştir. tıp fakültesini uygulama alanı olarak kullanan üniversite. Okulumuzun yaklaşık 4500 öğrencisi de etkilenecektir. Yaklaşık 500 Öğretim Üyesi ve yardımcıları, 1.250 Sağlık Çalışanı, bin işçi ve 600 idari çalışanı ile hizmet veren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, eğitim ve hasta hizmetlerinde en az aksama ile sürecin sonuçlandırılması için gerekli tüm tedbirleri alacaktır.” diyen Aydın, “Bildiğiniz gibi örneğin bir diğer özel branş hastanemiz olan Haseki Kardiyoloji Enstitüsü Hastanesi’nde üniversitemiz Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden tamamen bağımsız olarak faaliyet gösteren bir durum yaşanmış ve 2 hafta önce ayakta ve yatarak tedavi hizmeti durdurulmuştur. Az önce bahsettiğim koşullardan dolayı. Bu hastane için Bahçelievler Devlet Hastanesi’nin uygun servisleri ve anjiyo üniteleri ile aynı ilçede bulunan İstanbul Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binasının geçici mühlet ile kullanılması ilgili makamlardan talep edildi. Kardiyoloji alanında halen Türkiye’nin en fazla tıp ihtisası öğrencisine eğitim veren Haseki Kardiyoloji Enstitüsü Hastanesi, bu iki dalda da yer alarak hizmetlerine devam edecektir. Kardiyoloji Enstitüsü Hastanesi’nin yeni binası ile ilgili süreçler de İPKB nezdinde ilerliyor. Cerrahpaşa’nın girdiği bu acil ve çetin sürecin öğrencilerimizi, hastalarımızı ve çalışanlarımızı en az etkileyecek şekilde atlatılması için ilgili kurumlarla birlikte gerekli tüm tedbirler alınmaktadır. Ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu zor günleri her zaman aşacağımıza ve yaralarımızı hep birlikte saracağımıza inancımız tamdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

nazimiye-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu