Sağlık

Kadınlar bu hastalıklardan kurtuluyor

MERSİN (İGFA) – Kadınların hayatın her alanında varlığını sağlamak için pahalı projelere imza atmaya devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, 18-65 yaş arası tüm kadınların sağlıklı kalabilmesi için hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kadın Sağlığı Uygulama Merkezi. .

Uzmanlar gözetiminde psikolojik, beslenme eğitimi ve egzersiz danışmanlığının yanı sıra fizyoterapi hizmetlerinden de yararlanabilen kadınlar, eklemlerdeki kireçlenme, duruş bozukluğu, skolyoz ve skolyoz gibi rahatsızlıklarının doktor tarafından tespit edilmesiyle bu merkezde hastalıklarından kurtuluyor. çağımızda giderek artan kamburluk. Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde sunulan hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanan kadınlar, programlar sayesinde hem zihinsel hem de bedensel ilerleme kaydediyor.

Çağın hastalığı haline gelen kas sistemi ağrıları, uzman gözetiminde yapılan sporlarla aşılabilmektedir.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Kadın Sağlığı Uygulama Merkezi’nde fizyoterapist olan Ayşe Deniz, kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları hekim tarafından tespit edilen kadınlara hizmet verdiklerini belirtti. “Bildiğiniz gibi son zamanlarda eklemlerde kireçlenme, duruş bozukluğu, skolyoz, kamburluk gibi pek çok rahatsızlık yaşanıyor. “Bunlara yönelik destek hizmetleri sağlıyoruz.”Sözlerine yer verdi.

Deniz, randevu alan müşterilere hizmet verdiklerini belirtti. “Öncelikle fiziksel bir değerlendirme varsa ona göre bir egzersiz programı belirliyoruz. 2 ay boyunca haftada iki kez düzenli olarak hizmet vermekteyiz. Ayrıca psikolog ve diyetisyenimiz de var. “Takım çalışmasıyla ilerliyoruz” 18-65 yaş arası tüm kadınlara ücretsiz hizmet verdiklerini söyledi. Deniz, 185’i arayarak randevu alınabileceğini belirterek, tüm kadınları randevu almaya davet etti.

Ağrı çeken müşteriler sonuçtan memnun

Emekli öğretmen Fatma Erdoğan, arkadaşının tavsiyesi üzerine merkeze geldiğini belirtti. “Eklemlerimde sorun var. Uzun süre fizik tedaviye gittim ve ağır tedaviler gördüm. Ayşe hanımla geçen yıl tanıştım ve başladığıma çok memnunum. “Bacaklarım rahatladı.” söz konusu. 4 haftadır danışmanlık aldığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Sağlığı için her kadın gelmeli. Burada bir fizyoterapiste, bir psikoloğa, bir diyetisyene gitmeleri gerekiyor. Gerçekten harika bir yer. Kapıdan girerken güler yüzle karşılanmak çok önemli. “Hijyenik bir ortamda çalışıyorsunuz.” söz konusu. Erdoğan, bu merkezde çocuklu kadınların da unutulmadığının altını çizdi.

Eklem ağrıları nedeniyle merkeze başvuran Emekli Devlet Memuru Elif Çakır, “Kolumda ve bacağımda ağrılar vardı. Bugün son seansım ve hiçbir ağrım geçmedi. “Mutlu geldim, mutlu ayrılıyorum” dedi. Çakır, arkadaşının tavsiyesiyle geldiğini söyledi. “Gülen yüzleriyle karşılaştım. Bugün son seansım ve çok faydasını gördüm. Herkese tavsiye ederim. Bu tür kadın merkezlerinin daha sık açılmasını istiyorum. “En azından şubeler artarsa ​​belki geri döndüğümüzde daha fazla kuyruk olur diye düşünüyorum.”İfadelerini kullandı.

Duruş bozukluğu şikayetiyle merkeze başvuran İngilizce Öğretmeni Özçoban, seanslarını tamamladıklarını söyledi. Özçoban, çok keyifli bir süreç geçirdiğini belirterek, “Güleryüzlü eğitmenlerimizin birebir idmanları ile buradan çok iyi hissederek ayrıldığımı söyleyebilirim.” söz konusu. Özçoban, bir arkadaşının tavsiyesi ile geldiğini belirtti. “Kadınlara yönelik çok güzel bir hizmet. Umarım başka yerlerde de açılır. Çünkü burada hata yapma şansınız yok, hocalarım hareketleri tek tek izleyerek bana yaptırdıkları için hata yapmama hissi bana çok iyi geldi. “Ağrılarda azalma oldu, umarım bundan sonra evde devam ederiz.”Şeklinde konuştu.

sabanozu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu