Haber

İzmir’de mahkumlar okullara yardım ediyor

Tutuklular İzmir’de eğitime renk katıyor

İzmir’de sorumlu yetkililer okulları yeni döneme hazırlıyor

İZMİR – Kontrollü Özgürlük Kanunu kapsamındaki yaklaşık 200 yükümlü, İzmir’de düzenlenen projeyle sömestr tatilinde 5 ilçedeki okulların boyanmasını, temizlenmesini ve yenilenmesini gerçekleştiriyor.

Sanıkların bir kısmının cezalarının Karşıyaka Kontrollü Özgürlükler Müdürlüğü’ne bağlı Karşıyaka, Çiğli, Menemen, Aliağa ve Foça ilçelerinde kamuya yararlı işlerde çalışarak tamamlanmasına karar verildi. Yaklaşık 200 çalışan arasından seçilen 50 kamu çalışanı, iki ekip halinde günde 4 saat çalışarak Karşıyaka ilçesindeki Mürşide Altınçubuk Ortaokulu’nun boyanmasını ve gerekli temizlik, bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştiriyor. Yükümlüler ikinci aşama eğitim süreçlerine hazırlanmak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

“Öğrencilere motivasyon katacak”

Boya ve tadilat çalışmalarını yerinde takip eden Karşıyaka Kontrollü Hürlük Müdürü Orhan Kaykaç, “19 Ocak’ta eğitime ara verilmesi nedeniyle bu tatili öğrencilerimiz için değerlendirip okullarımızı 2. döneme hazırlamak istedik. Bu 2 haftalık süreçte 50’ye yakın kamu çalışanımız var. Özellikle Karşıyaka ve Menemen ilçelerimizde acil ihtiyaç olan okulları ilçe milli eğitim müdürlüklerimizle birlikte belirledik. Daha sonra bu okulları daha hijyenik ve hijyenik hale getirebileceğimizi düşünerek, çocuklarımız önümüzdeki hafta okula başladıklarında okullarını yenilenmiş ve temiz bulsunlar diye, bu da onlara farklı bir motivasyon verecek; temizlik bakım “Tamir ve boyama işlemlerine başladık” dedi.

Projeyle ilgili görüşlerini dile getiren Kaykaç, sözlerine şu ifadeleri ekledi;

“Kanunla ihtilafa düşen bireylerin, kamu yararına çalışma yükümlülüğü nedeniyle topluma verdikleri zararın bedelini yeniden toplum için çalışarak ödemeleri, toplumda vicdanın rahatlamasına neden olmaktadır. Proje aynı zamanda yükümlülerimizin tekrar suç işlemesini engelleyecek unsurları güçlendirerek topluma karşı üretken ve toplumsal kurallara karşı sorumlu bireyler olmalarını sağlamak amacıyla tasarlandı.” “Çok önemsiyoruz.”

“İkinci döneme geçişimizde büyük katkı sağladılar”

Projenin faydalı olduğunu belirten Mürşide Altınçubuk Ortaokulu Müdürü Üves Kozak, “Okulumuz güçlendirilmediği için 15 günlük tatilde kamu yararına mahkum olan yükümlülerimize okulumuz önerildi. Bu süreçte mecburi arkadaşlar 15 gün boyunca özverili çalışmalarıyla okulumuza destek oldular. Memur öğrenciler “Arkadaşlar boya ve tadilat çalışmalarında bize destek oldular. Ayrıca sınıfın ve bahçenin temizliği konusunda da çalıştılar. İkinci döneme geçişimizde büyük katkıları oldu. Bu tür projelerin daha sık gerçekleşmesini istiyoruz” dedi.

“Gençler ve çocuklar geleceğimizdir”

Yaptığı işten memnun olduğunu ifade ederek, “Peyzaj, boya, badana gibi işlemleri yapıyoruz. Günde 4 saat çalışıyoruz. Çok memnunuz. Gençler ve çocuklar bizim geleceğimiz. Bizler yapmaya hazırız.” Sonuna kadar ne gerekiyorsa yapın. Okulların açılmasına çok az zaman kaldı. Bu nedenle “Hızlı hareket ediyoruz” dedi.

Bir diğer hükümlü ise öğrenciler için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Böyle bir sosyal projenin içinde yer almaktan çok mutluyuz. Burada küçük kardeşlerimize yardım edebilirsek bizim için mutluluk olur. Yeter ki böyle sosyal ortamlar olsun” dedi. Projelerde gönüllüyüz. Bahçe bakımı yapıldı, boyama süreci şu anda yapılıyor. Çevresinde ” Düzenleme, iç ve dış temizliği de yapıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu