Haber

Cumhur İttifakı’nın Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan, kent için hazırladıkları 3 ana tema ve 9 ilkeyi açıkladı.

Cumhur İttifakı’nın Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan, kent için hazırladıkları 3 ana tema ve 9 ilkeyi açıkladı.

Soydan, bir otelde düzenlenen “3 Ana Tema ve 9 İlke Toplantısı”nda, Mersin’in sorunlarını, ihtiyaçlarını, potansiyelini, cazibesini çok iyi bildiklerini söyledi.

En büyük hedefinin verdiği sözleri tutarak şehri hak ettiği yere taşımak olduğunu anlatan Soydan, göreve geldiklerinde Mersin ve ilçelerine hizmet edeceğini kaydetti.

Mersin için büyük hayalleri olduğunu belirten Soydan, “Projelerimizi hayata geçirirken sizlerin görüş, öneri, talep ve katılımı bizim için çok önemli. Mersin’i her zaman kadınların, gençlerin, büyüklerimiz ama ruhen her zaman genç ve çocuklarımızın da söz hakkı var.” Bunu hep birlikte yöneteceğiz.” dedi.

“Akdeniz’in incisi olan bu şehir ne yazık ki iyi yönetilmiyor.”

Verecekleri hizmetlerle Mersin’i daha yaşanabilir ve modern bir şehir haline getireceklerini vurgulayan Soydan, şöyle devam etti:

“Akdeniz’in incisi olan bu şehir maalesef yeterince yönetilmiyor. Mersin’in her anlamda bu ülkenin en değerli 5 şehrinden biri olması gerekirken maalesef ‘en’ sıralamasında ilk 20’de bile yer almıyor. Bağımsız bir araştırma şirketinin hazırladığı yaşanabilir şehirler listesi’. Özellikle Mersin, son beş yılda dramatik bir şekilde geriye gitti. Artık buna ‘dur’ demenin zamanı geldi. Mersin’in reklam panolarına, sosyal medya belediyeciliğine değil, metroya, kente ihtiyacı var. raylı sistemler, alt ve üst geçitler, kavşaklar, yeni bulvarlar ve altyapı çalışmaları.”

Birlik ve beraberlik içerisinde güzel hedeflere yürüyüp şehri cazibe merkezi haline getireceklerini belirten Soydan, “Verimli belediyecilik mottosuyla Mersin’i ekonomi, tarım ve turizm olmak üzere 3 ana temada zirveye taşıyacağız. Mersin’i Akdeniz’in başkenti yapmak istiyoruz, Mersin sizindir.” “Çocuklarımızın gurur duyacağı bir şehir inşa etmek istiyoruz.” dedi.

Soydan, Mersin vizyonu için şunları söyledi: “Dijital ve akıllı şehir Mersin”, “Planlı ve dirençli şehir Mersin”, “Mersin bölen değil, birleştiren şehirdir”, “Mersin yatırım ve lojistik şehridir”, “Herkes için, herkes için belediye”, “Yeşiliyle mavisiyle” “Yaşanabilir şehir Mersin”, “İnsana aşık şehir Mersin”, “Dost şehir Mersin” olmak üzere 9 prensip hazırladıklarını ifade etti. canlılar” ve “Kültür ve sanat şehri Mersin”.

Toplantıya AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, AK Parti Merkezi Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mustafa Sever, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, MHP Mersin İl Başkanı Ömer Gürsoy da katıldı.

erenler-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu