Haber

Türk Akademisyen Umre Sırasında Başını Birinin Kalçasına Çarptığı İçin Arabistan’daki Hapishanesinden Aylarca Çıkamadı

Suudi Arabistan’da umre ziyareti sırasında ‘taciz’ iddiasıyla Kabe’de tutuklanan Türk akademisyenin hikayesi duyanları hayrete düşürdü. 7 ayı aşkın süredir Arap cezaevinde tutuklu bulunan Muhammed Ali Çağlar, cezaevinden ses kaydı göndererek yardım çağrısında bulundu. Çağlar, akli dengesinin ciddiyetini vurgulayarak, “Akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Lütfen kurtarın beni” diye seslendi. Olayı duyanlar inanamadı. İşte detaylar…

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve Ürdün Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan Muhammed Ali Çağlar, Kabe’yi ziyareti sırasında “taciz” ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Eşi Melek Ebru Çağlar’ın iddiasına göre olay, Kabe’yi tavaf ederken meydana geldi. Hacerül Esved’in çevresinde izdiham yaşanırken Çağlar çantasını yere düşürdü ve almak için eğildi.

Ancak başını önündeki kişinin kalçasına vurunca polis devreye girdi.

Suudi Arabistan polisi tarafından “taciz” yaptığı gerekçesiyle Kabe’de gözaltına alınan Çağlar, bugüne kadar Arap hapishanelerinde tutuklu bulunuyor.

Türk akademisyen Çağlar, yaklaşık 7 buçuk aydır insani kurallara uymayan koğuşlarda yaşadığını söyledi. Bir yatak dahi verilmeyen bu koğuşlarda 126 kişinin 64 yataklı alanda bir ömür mücadelesi verdiğini belirtti. Bu durumun aciliyetine vurgu yapan Çağlar, yetkilileri duruma müdahale etmeye davet etti.

Tutuklu Türk akademisyen ses kaydı göndererek yardım çağrısında bulundu.

“Akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Lütfen beni kurtar.”

Daily Islamist hesabı ses kaydını şu şekilde paylaştı:

Muhammed Ali Çağlar’ın ailesi, kendisine yöneltilen iftira ve taciz suçlamalarının asılsız olduğunu belirtiyor.

Eşi Melek Ebru Çağlar, Suudi Arabistan’da polis dışında kimsenin Çağlar hakkında suçlamada bulunmadığını belirtiyor.

Ayrıca Suudi Arabistan Temyiz Mahkemesi’nin, olayın geçtiği iddia edilen Hacer el-Esved’in rastgele görüntülerinin olmadığını açıkladığını belirtiyor. Ancak Muhammed Ali Çağlar, Suudi Arabistan hükümeti tarafından 2 yıl hapis ve 50 bin riyal para cezasına çarptırıldı.

Çağlar’ın son tweet’i bu oldu: “Evet, sahadan bildiriyorum, kar yağmadı, yağmur yağdı. Güzel bir photoshoptu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu