Haber

Tekirdağ Saray Küçükyoncalı Mahallesi’nde Su Problemi

Tekirdağ Saray Küçükyoncalı Mahallesi sakinleri, son dönemlerde mahallelerindeki su fikrine dikkat çekmek ve tepki göstermek için bir yere geldi. Mahalle sakinlerinden Metin Emre Yeniay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin mahalle için yaptığı ve hayvanların su içtiği yalaktaki su ile duş alarak su sorununa tepki gösterdi.

Tekirdağ Saray Küçükyoncalı Mahallesi sakinleri, son dönemde mahallelerinde yaşanan su sorununa dikkat çekmek ve tepki göstermek için bir yere geldi. Su ihtiyacını kendi imkanlarıyla karşılamaya çalışan vatandaşlar, yıllardır aynı sorunu yaşadıklarını ve kalıcı çözüm istediklerini dile getirdi. Mahalle sakinlerinden Metin Emre Yeniay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin mahalle için yaptığı ve hayvanların su içtiği yalaktaki su ile duş alarak su sorununa tepki gösterdi. Saray Küçükyoncalı Mahallesi’nde 900 hane yaz aylarında su sancısı çekiyor. Yaz aylarında su kaynaklarının yetersizliği ve su tüketiminin fazla olması nedeniyle mahalleye şebeke basıncı düzenli olarak verilememektedir.

Yöneticileri konuklara davet edin

Mahalle sakinleri, son dönemlerde mahallelerinde yaşanan su kesintilerine tepki olarak halka açık bir yere gelerek seslerini yetkililere duyurmak için basın açıklaması yaptı. Mahallenin adına açıklamalarda bulunan Metin Emre Yeniay, “Mahallemizdeki su fikrine dikkat çekmek ve tepkimizi belirtmek için buraya geldik. Geçtiğimiz yıllarda da bu sorun yaşandı ama bu yıl küresel sıcaklıkların da etkisiyle dayanılmaz bir noktaya geldi.Özellikle bu günlerde yetersizliklerini görmezden gelen ve gerekli çalışmaları yapmayan bürokratlarımızı misafir etmeye hazırım.Evimde bile bir haftanın nasıl geçtiğini görmelerini istiyorum. Hayvancılık ve çiftçiliğin olmadığı yerde. Başucunda bekleyen, evinde bulaşıkları yıkamaya çalışan kadınlarımızın durumunu onlarla birlikte bu eziyeti çekerek anlayabilirsiniz” dedi.

“Evde yapamadığım duşu almaya geldim”

Yeniay, “TESKİ yetkililerinden aldığım bilgiler doğrultusunda yeni yapılan 400 tonluk tankın testlerinin yaklaşık bir hafta içinde tamamlanacağı ve sorunun çözüleceği bilgisini aldım. Analizlerin yaptıklarına inanmak istiyorum. önümüzdeki yıllarda bire bir sorun yaşamamak adına uzun vadeli bulduk.İşçi ve emekçilere de çok teşekkür ederim.Biz kendi içme suyunu kendi emeğiyle getirmiş bir köyüz.Biz bir köyüz. Kazı, kürek, traktör ve kepçeyi zamanında alan, köye içme suyu getiren, çeşmeler yaptıran, içme suyu sorununu çözen köy, “Bizim de yeni görevlerimiz var. Bahçelerde salma-yabani sulama yerine suyun daha verimli kullanıldığı damlama sulamaya geçilmesi hepimiz için elzemdir. Evinizde halat gibi akan su asla bir üst evde akmaz unutmayın. Evimde yapamadığım duşu almaya geldim” dedi.

“Afrika’da yaşayanları geçtik”

Basın açıklamasının ardından Küçükyoncalı Mahallesi Muhtarı İrfan Gündüz ile görüşerek seslerini duyurmaya çalıştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’e tepkilerini anlatan mahalleli, “Mahallemizde yıllardır su sıkıntısı yaşıyoruz. Sabah kalkıp çamaşır yıkamaya çalışıyoruz. Birine tepki “Afrika’da yaşayanları geride bıraktık. Büyükşehir ve İlçe Belediyesi sorunlarımızla ilgilenmiyor. Artık kalıcı çözümler bulunmalı” dedi.

Teknedeki suyla duş aldı

Mahalleden Metin Emre Yeniay da, evinde su olmadığı için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hayvanların su ihtiyacını karşılamak için yaptığı yalaktan su alarak duş aldı. Evinde su olmadığı için banyo yapamadığını söyleyen Yeniay, koku yapmamak ve su sorununa dikkat çekmek için teknede duş aldığını kaydetti. – TEKİRDAĞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu