Yaşam

Şehir Tiyatrosunun Yeni Klasik Oyunu Anton Çehov’un “Kuğunun Şarkısı”

İBB Şehir Tiyatroları, Bora Seçkin’in yönettiği, Anton Çehov’un yazdığı “Kuğunun Müziği” adlı oyunu İstanbul seyircisiyle buluşturuyor. 2022-2023 Dönemin yeni oyunu “Kuğunun Şarkısı” 14 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 20.30’da Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde sahne alacak.

Anton Çehov’un yazdığı, Bora Seçkin’in yönettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları; Klasik eserlerin ön planda olduğu İstanbul Klasiklerle Buluşuyor, yeni oyunu “Kuğunun Şarkısı”nı seyirciyle buluşturuyor. “Kuğunun Şarkısı”, ikinci sınıf bir taşra tiyatrosunun köhne sahnesinde, anılarının yükü ile yaşlılığının yalnızlığı arasında sıkışıp kalan Svetlovidov’un öyküsünü anlatıyor.
Anton Çehov’un tek perdelik kısa oyunu Kuğu’nun Şarkısı’nda yaşlı bir oyuncunun geçmişiyle yüzleşmesine, hayatını, pişmanlıklarını, yalnızlığını sorgulamasına ve aradan geçen onca yıla rağmen hala hayatta en iyi yaptığı şeye, oyunculuğa tutunmaya çalışmasına tanık oluyoruz. Geçti.

Çevirmen Yılmaz Gruda, dramaturji Özge Ökten Yılmaz, müzik Emrah Can Yaylı, dekor-kostüm tasarımı Almila Altunsoy, ışık tasarımı Özcan Çelik, efekt tasarımı Umut Yüzbaşıoğlu, hareket düzenlemesi Özge Midilli, Bora Seçkin, Ertan Kılıç, Naşit Görsel tasarımı Enes Altuğ Avşar’a, fotoğrafları ise Sadi Ayan’a ait olan oyunda Özcan, Yeliz Şatıroğlu rol alıyor.

Oyun, 14-17 Aralık 2022 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde sahne alacak.

Oyunun Yönetmeni Bora Seçkin’in Kuğu Şarkısı Hakkındaki Yazısı

Eksikliği giderme, anlam arama çabasıdır. Yaradılışın genlerini taşıyan yaşam, kendisini yaratılışla görünür kılmaya çalışır. Ancak bu görüntü net değil, bulanık. Çünkü insanoğlunun gözle görünen ya da dokunduğu bu sorunun cevabını bulabilseydik bu defter kapanırdı. Ancak konuşmaya çalışıyoruz. Bu terimler ya kaçma ya da cesaretle şekillenir. Varlığından bu yana bölünmüş ve küçülmüş olan insan, bütüne ulaşmak için ruhunun bir parçasını öldürmenin değerine verilen bu karşı konulamaz tepkinin sözcüsü konumundadır.

Tiyatro, cüretkar sorularıyla bir an için insana dokunan ve gören anlık boyuta dokunan ve gören olur. Seyirci de hep o anı bulmaya çalışır. Hep o anı beklemek. O an ölümsüz ölümdür.

Oyunumuz, tiyatronun her alanında emek veren tüm ölümsüz rollere, oyunculara, oyunculara, fiziksel, görsel ve düşünsel yaratım emekçilerine, söylendiği halde bitmeyen tüm müziğe bir selamdır.

Kuğu Şarkısı

Anton Çehov’un tek perdelik kısa oyunu Kuğu’nun Şarkısı’nda, yaşlı ve yalnız bir oyuncunun geçmişiyle yüzleşmesine, hayatını sorgulamasına, pişmanlık duymasına ve aradan geçen bunca yıla rağmen hala hayatta en iyi yaptığı şeye tutunmaya çalışmasına tanık oluyoruz. geçti.

İnsan doğasının gizli özlemlerini, öfkesini ve tutkularını yansıtan değerli bir Çehov karakteri olarak karşımıza çıkan Svetlevidov’un anılarında yeniden canlandırılan Shakespeare’in seçilmiş tiradları, seyirciyi oyuncunun geçmişine doğru kusursuz bir yolculuğa çıkarıyor.

Hayatı boyunca alkışlarla, tebriklerle, aşk ve şöhret sarhoşluğuyla hayatın anlamını ve memnuniyetini arayan Svetlevidov, sokakta ölümünü beklediği gerçeğinin önünde bile başını eğmeden durmaya devam ediyor. geride bıraktığı tüm hayal kırıklıklarına ve yaşadığı tüm sorunlara rağmen sahnededir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu