Ekonomi

Plug Power, Avrupa’da 500 MW’lık elektrolizör projesini güvence altına aldı

LATHAM, NY – Plug Power Inc. (NASDAQ: PLUG) Cuma günü, Avrupa’da 500 megavatlık bir elektrolizör projesi için Temel Mühendislik ve Tasarım Paketi (BEDP) teslim etmek üzere bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Bu sözleşmeyle şirketin toplam BEDP sözleşmesi 4,1 gigawatt’a ulaştı.

BEDP, Plug Power’ın 2022’den beri sunduğu ve tüm tesis ön uç mühendislik tasarım çalışmaları için ayrıntılı mühendislik ve entegrasyon planları sunmayı amaçlayan bir hizmettir. Bu çalışmalar bir tesisin potansiyel sermaye ve işletme giderlerini anlamak açısından çok değerlidir. Bu yaklaşım, Plug Power’ın kendi yeşil hidrojen tesislerini kurma konusundaki deneyiminden yararlanılarak, elektrolizörlerin daha büyük mühendislik projelerine sorunsuz entegrasyonunu kolaylaştırmak için geliştirildi.

Plug Power CEO’su Andy Marsh, BEDP yaklaşımının pazara uygunluğunu vurguladı ve şirketin bu hizmetleri sağladıktan sonra yüksek dönüşüm oranına dikkat çekti. Şu anda Plug Power, olumlu son yatırım kararlarına (FID) dayanarak Güney Avrupalı ​​bir petrol ve gaz şirketi olan Galp için 100 megawatt’ı pratikte olmak üzere 1,1 gigawatt değerinde elektrolizör tedarik etti.

Plug Power, 2028 sonuna kadar ticari işletmede birden fazla yeşil hidrojen üretim tesisine sahip olmayı hedefliyor.

Bu makaledeki bilgiler Plug Power’ın basın bültenine dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

Plug Power Inc. PLUG (NASDAQ:PLUG) tez yeşil hidrojen projeleriyle ilerlerken, şirketin finansal sağlığına ve piyasa performansına daha yakından bakmak, yatırımcılara şirketin geleceği hakkında daha net bir resim verebilir. InvestingPro’nun gerçek zamanlı verilerine göre Plug Power’ın piyasa değeri 2,85 milyar dolar olup, bu da şirketin piyasadaki mevcut değerlemesini yansıtıyor. 2023’ün 3. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %38,49’luk önemli bir gelir artışına rağmen şirketin brüt kar marjı negatif %32,84 olarak gerçekleşti ve bu da kârlılıkta zorluklara işaret ediyor.

InvestingPro İpuçları, analistlerin önümüzdeki dönem için kazançlarını aşağı yönlü revize ettiğini ortaya koyuyor; bu da potansiyel yatırımcılar için bir alarm kaynağı olabilir. Ayrıca şirketin hisseleri yüksek fiyat oynaklığıyla biliniyor ve bu da istikrar arayan yatırımcılar için daha yüksek risk anlamına gelebilir. Bununla birlikte, Plug Power’ın geçen hafta %38,24’lük fiyat toplam getirisi ile değerli bir getiri elde etmesi dikkat çekicidir; bu da uzun vadeli bir büyüme stratejisinin ortasında güçlü bir kısa vadeli performansa işaret etmektedir.

Plug Power’a yatırım yapmayı düşünenler için InvestingPro İpuçlarının tamamını incelemek faydalı olabilir. Özel yeni yıl indirimiyle InvestingPro abonelikleri artık %50’ye varan indirimlerle sunuluyor. SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğine %10 ek indirim SFY241 Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirim alabilirsiniz. Plug Power için InvestingPro, yatırımcıların daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olabilecek 17 ek ipucu listeliyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

seben-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu