Haber

Uluslararası Af Örgütü Kanada: Çin destekli bir siber saldırıya uğradık

Uluslararası Af Örgütü’nün Kanada şubesi, “Çin destekli” bir siber saldırının hedefi olduklarını söyledi.

Örgütün Kanada şubesinden yapılan açıklamada, siber saldırılardan ilkinin 5 Ekim’de tespit edildiği belirtildi. siber akın nedeniyle kurumun faaliyetlerine yaklaşık 3 hafta ara verildiği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Genel Sekreter Ketty Nivyabandi, bu saldırının özellikle sadece Çin ve Hong Kong ile ilgili olduğunu ve sistemlerinde yapılan aramalar dikkate alınarak önde gelen birkaç Çinli aktivisti hedef aldığını belirtti.

Örgütün iletişim listesine ve planlarına yönelik saldırının ardından Nivyabandi, aktivistleri ve gazetecileri siber güvenlik protokolleri geliştirmeye davet etti.

“Dünya çapında bir insan hakları örgütü olarak, çalışmalarımızı kesintiye uğratmak ve denetlemek için devlet destekli girişimlerin hedefi olabileceğimizin farkındayız.” Nivyabandi, bu girişimlerin kendilerini korkutmayacağını, aktivistlerin, çalışanların, bağışçıların ve hissedarların mahremiyetinin ve güvenliğinin en önemli öncelikleri olacağını vurguladı.

Amerikan siber güvenlik şirketi Secureworks, sisteme yapılan siber saldırının para kazanma amaçlı bir girişim olmadığını belirterek, aramaların içeriği, karmaşıklık düzeyi ve Çin merkezli aktörler tarafından kullanılan ayırt edici özel araçlar incelendiğinde; saldırının arkasında “Çin devleti tarafından desteklenen veya görevlendirilen bir tehdit grubu” var.

ABD merkezli siber güvenlik firması Recorded Future, Ağustos 2022’de Uluslararası Af Örgütü ve Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu’nun Çinli bilgisayar korsanları tarafından hedef alınabilecek kuruluşlar arasında olduğunu duyurdu.

Af Örgütü, 1 milyondan fazla Uygur ve diğer etnik grubun tutulduğu Çin’deki toplama kamplarındaki hak ihlallerine karşı uluslararası toplumu seferber etmeye çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu