Haber

Murat Kurum, Ali Koç’un Süper Kupa finalinin depremden etkilenen 11 ilden birinde oynanması önerisine destek verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı adayı Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımızın bu teklifi çok kıymetli. Biz de takipçiyiz ve “Destekleyeceğiz.” dedi.

Yerel seçim faaliyetleri kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ziyaret eden Kurum, Lider Ali Koç ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başkan Koç, seçimlerin Türkiye adına hayırlı olmasını dileyerek, “Sayın Bakanımıza çalışmalarında ve bu yarışta başarılar diliyoruz. Allah yolunuzu açık etsin.” söz konusu.

Fenerbahçe’nin birçok branşta faaliyet gösterdiğini belirten Koç, “Bizim en büyük onurumuz ve gururumuz bu branşlarda olimpiyat takımlarına sporcu yetiştirebilmektir. Tabii ki futbol gibi bu alanların hiçbir geliri yoktur. O nedenle kulübümüzle işbirliği yapıyoruz. Devlet ve belediyeler büyük önem taşıyor. Biz de bu ziyareti çok önemsiyoruz.” Bulduk, teşekkür ediyoruz.” dedi.

Koç, toplantıda konuşulan projelerden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ili kapsayan projeye değinerek sözlerine şöyle devam etti:

“Mümkünse 5 Şubat’ı hedefliyoruz. İstanbul’un büyük kulüplerinin tecrübeli isimleriyle, futbolu yeni bırakmış, ülke çapında tanınan oyuncularla, buradan yaratılacak kaynaklarla güzel bir turnuva düzenleyeceğiz. Spor sahaları olsun, basketbol ve futbol sahaları olsun ama önemli olan oradaki vatandaşlarımızı unutmadığımızı gösterecek bir faaliyetimiz her zaman olacak.” “Bu arada biz de imzalamak istiyoruz. Federasyon Başkanımızla az önce konuştuk. O da takvim çalışmalarını yapacak. İnşallah bu organizasyonu omuz omuza, güç birliğiyle organize edebiliriz. Bakın öyle olacak. O kadar başarılı ki bir klasik olacak. O yüzden bugünden itibaren kolları sıvayıp hemen çalışmaya başlıyoruz.”

“Türkiye’de acı, keder, üzüntü, sevinç ve heyecan ortaktır”

Murat Kurum, her ne kadar insanlar farklı renkleri sevseler, farklı takımları destekleseler de Türkiye’de acının, üzüntünün, ıstırabın, sevincin ve heyecanın ortak olduğunu söyledi.

Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ilde tüm kulüplerin ve 85 milyon vatandaşın depremzedelerin acısını paylaşmak için seferber olduklarını vurgulayarak, deprem bölgesinden asla ellerini çekmeyeceklerini kaydetti.

Ali Koç’un bahsettiği organizasyonla ilgili olarak kurum, “Hem Kulüpler Birliği olarak, hem de F.Bahçe Spor Kulübü Başkanı olarak inşallah böyle bir organizasyonun öncülüğünü tüm İstanbullu kardeşlerimizle birlikte, uygun göreceğimiz bir tarihte yapacağız” dedi. Federasyonumuz olarak 11 ilimize ve oradaki vatandaşlarımıza İstanbul olarak onları unutmadığımızı bir kez daha hatırlatacağız.” “İstanbulluların yüreği büyüktür. İstanbul tüm Türkiye’nin lokomotif şehridir. Bu anlamda bu tür organizasyonlar bizim için çok pahalı ve değerlidir.” dedi.

Koç’la değerlendirdikleri bir başka projenin detaylarını da paylaşan Kurum, konuşmasına şöyle devam etti:

“İnşallah bundan sonraki dönemde, 31 Mart akşamından itibaren ‘İstanbul her zaman sporun ve kardeşliğin merkezi olacaktır.’ Bu kardeşlik hukukunu tüm kulüplerimizle birlikte tüm mahallelerimize yayma anlayışıyla çalışacağımızı söyledik ve her yerde söylemeye çalışıyorum.Daha önce Türkiye Spor Muhabirleri Derneği olarak bildiğimiz İstanbul’da kupamız olmuştu. sezon öncesi tüm kulüplerimiz orada hazırlık yapardı. Hatta değerli liderim orada maça bu şekilde katılmak zorunda kaldı. Ülkeye giriş anılarını anlattı. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul organizasyonunu düzenleyeceğiz. Her yıl kupa turnuvası burada. Büyük kulüplerimiz, İstanbul kulüplerimiz sezon hazırlıkları olarak burada maçlar yapacak. Bu turnuvada tüm İstanbullularla birlikte bir sonraki sezonun hazırlıklarını yapacağız. Gençlerimize bu konuda motivasyon vereceğiz. Bu müjdeyi paylaşın, “Bütün İstanbullu kardeşlerimizle paylaşmak istiyorum.”

Kurum, F.Bahçe’nin 100 yılı aşkın geçmişi olan değerli, köklü bir takım olduğunu vurgulayarak, “Tabii ki F.Bahçe sadece bir takım değil, baktığınızda birçok branşta yarışan bir kulübüz” dedi. ve ülkemizi gururlandırmaktadır. Bu anlamda milletimizi sporun her alanında gururlandırmış bir kulübüz. Kulübün kuruluşuna öncülük eden birçok Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türk gençliğinin güçlü olmasını istiyorum’ dedi. spor yaparak.” “Onun sözlerine dayanarak sporumuz için çok çalışacağız.” dedi.

Bugün Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye yaptığı ziyaretlere değinen Kurum, tüm kulüp başkanlarıyla istişarede bulunduklarını, sporu İstanbul’un her mahallesinde sevdireceklerini, Türk gençliğinin spor yaparak güçlenmesini sağlayacaklarını ve bu konuda harekete geçeceklerini söyledi. kendilerine emanet edilen bu değerleri korumak için Türk sporunun ve sporcusunun yanında olmaya devam edeceğiz. kayıt edilmiş.

Hedeflerinin belli olduğunu belirten kurum, “Burada yeni Solcular, yeni Rıdvanlılar, yeni Arda Gülerler yetişsin istiyoruz. Bunları yapabilmek için çocuklarımıza sahip çıkmamız ve bu imkanları gençlerimize sunmamız gerekiyor. En iyi şekilde bu gençlerin burada eğitim alması gerekiyor.” “Sayı arttıkça kardeşlik, dostluk ve sporun birleşmesi ruhunun tüm İstanbul’a yayılacağına yürekten inanıyorum.” söz konusu.

Süper Kupa finalini deprem bölgesinde oynama teklifi

Ali Koç, Kurumun açıklamaları sonrasında bir talebi olduğunu belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olarak değil, hükümet üyesi olarak biliyorsunuz ki ülkemizde Süper Kupa’yı ileri bir tarihte oynayacağız. Son gelişmelerden sonra tesis, lojistik açısından mümkün mü bilmiyorum ama Süper Kupa’nın yapımını sizlerin huzurunda bir teklif olarak kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum. deprem bölgesinden etkilenen şehirlerden birinde. Mümkün olursa çok faydalı olacağını düşünüyorum. Kural olarak bu Federasyonun vereceği bir karardır. Tesislerin ve altyapının son durumuna bakarak şunu istedim. Ziyaretinize istinaden burada belirtme fırsatını değerlendiriyorum.” dedi.

Kurum daha sonra şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın bu teklifi çok pahalı. Biz de bunun takipçisi olacağız, destek vereceğiz. Bu vesileyle oradaki kardeşlerimizi, depremden etkilenen ailelerimizi sevindireceğiz. Ben teşekkür ediyorum. Lider Ali Koç’a duyarlılığından dolayı tekrar teşekkür ediyorum.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu