Teknoloji

Avrupa’daki tüm modeller elektrikli olacak! verilen tarih

Peugeot tarafından yapılan açıklamaya göre marka, E-LION Projesi kapsamında düzenlenen E-LION Günü’nde elektriğe geçiş için hedef ve stratejilerini paylaştı.

2023 yılında Peugeot ürün gamındaki her model elektrikli olurken, 2025 yılında markanın tüm modelleri tamamen elektrikli ürün seçeneğine sahip olacak. 2030 yılına kadar Avrupa’da satılan tüm Peugeot modellerinin tamamen elektrikli olması planlanıyor.

PEUGEOT E-LION Projesi’nin 5 ana unsuru aşağıdaki gibidir:

“Ekosistem: STLA hedefleri doğrultusunda ürün ve hizmetlerden oluşan bir ekosistem.

Deneyim: Şarjdan bağlantıya kadar eksiksiz uçtan uca müşteri deneyimi.

Elektrik: 2025 yılına kadar tamamen pilli elektrik menziline sahip olma taahhüdü. Verimlilik: Performansı en üst düzeye çıkarma ve kilovat tüketimini en aza indirme hedefi (E-208 için 12,5 kWh/100 km). Çevre: 2038 yılına kadar net 0 karbon hedefi.

PEUGEOT 2 YILDA 5 YENİ ELEKTRİKLİ ARAÇ PİYASAYA ÇIKARACAK

Önümüzdeki 2 yılda 5 yeni Peugeot modeli tanıtılacak. e-308 ile birlikte Avrupa’nın ilk elektrik santrali modeli e-308 SW, e-408, e-3008 ve e-5008 bu 5 modeli oluşturacak. Elektrikli 308 ve 308 SW, 115 kW (156 hp) güç üreten ve 400 km’nin üzerinde menzile (WLTP döngüsü) sahip yeni bir elektrik motoruyla yola çıkacak. Bu model, ortalama 12,7 kWh güç tüketimi ve segmentindeki en iyi verimlilik seviyesi ile oldukça hızlı bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Peugeot ayrıca MHEV 48V ile yeni hibrit teknolojisini de tanıtıyor. Marka bu yıl 208, 2008, 308, 3008, 5008 ve 408 modelleriyle bu alana tezli giriş yapacak. Peugeot Hybrid 48V sistemi, yeni nesil 100 hp veya 136 hp PureTech fuel oil motor, elektrik motoru (21 kW) ve benzersiz 6 vitesli elektrikli çift kavramalı şanzımandan (E-DCS6) oluşur.

Sürüş sırasında şarj olan bir batarya sayesinde, bu teknoloji daha yüksek alt uç torku ve yakıt tüketiminde yüzde 15 azalma sağlıyor (3008 modelinde 126 g CO2/km’den itibaren). Böylece, hibrit sistemle donatılmış bir C-segmenti SUV, şehir içinde zamanın yüzde 50’den fazlasını sıfır emisyonlu, tamamen elektrikli modda geçirebilir. Aynı zamanda şehir içi sürüşte sıfır emisyon modunda sürüş yapmak da mümkün.

YENİ NESİL C-SUV

Peugeot e-3008, biri çift motor olmak üzere 3 elektrikli aktarma organı ile 700 km’ye varan menziliyle 2023’ün ikinci yarısında tanıtılacak. e-3008, son teknoloji STLA Mid-Length platformuyla piyasaya sürülen ilk otomobil olacak. E-5008 modelinin hemen ardından tanıtılacak.

Peugeot E-LION Projesi’ndeki yapay tasarım ve teknolojik yenilikler, 2038 yılına kadar net sıfır karbon elde edilmesinde paha biçilmez bir rol oynayacaktır. Peugeot’nun yeni BEV-by-design serisi, Stellantis teknoloji platformları tarafından desteklenecek ve geleceğin gelişimi için heyecan verici bir temel sağlayacaktır. tasarımlar. Yeni gövde oranları, aracın genel oranlarını yeniden tasarlamak için daha fazla esneklik ve özgürlük sağlayacak.

Tamamen yeni bir tasarım dili ile yeni açılar yakalanacak. İç mekân ve işlevleri yeniden yorumlanarak yeni hacimler oluşturulacak. Araç kontrollerinde “Yeni Jestler” kullanılarak yeni dönemde hayatımıza yenilikler girecek. Örneğin, elektronik direksiyon, aracı kontrol etmenin tamamen yeni yollarını sağlayacaktır. Hypersquare ve 2026’dan itibaren tanıtılacak tamamen yeni bir HMI, yeni nesil akıllı i-COCKPIT tasarımını mümkün kılacak.

STLA teknoloji analizleri aynı zamanda kabin içi deneyimi de kolaylaştırıyor. Aracın sınır bölgesi STLA-BRAIN’in merkezi zekası, havadan (OTA) yüklenebilecek. STLA-SMARTCOCKPIT, dijital yaşamınızı kabin içinde ve dışında tamamlayacak. STLA-AUTODRIVE otonom sürüşün geleceğini belirleyecek. Amazon ve Foxconn gibi dünyanın önde gelen oyuncularıyla yapılan işbirlikleri, yeni teknolojinin her zaman sorunsuz bir deneyim olarak sunulmasını sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Peugeot İcra Kurulu Başkanı (CEO) Linda Jackson şunları söyledi:

“Net sıfır karbon sadece üç boyutlu bir ifade değildir. Bir zihniyet ve bir yaklaşım sorunu. Bireysel ve kurum olarak hepimizin benimsemesi gereken bir yaklaşımdır. Aynı şekilde, Project E-LION bir strateji ve sunum destesi değildir. Bu proje hem bizim için hem de gelecek nesiller için kritik öneme sahip. Bu yüzden bunu gerçekleştirmeye kararlıyız. E-LION Projesi, Peugeot’nun stratejisini bir elektrikli araç markası olarak tanımlayacak ve marka varlıklarımıza uygun erişimi sağlama konusunda toplumun nabzını tutmamızı sağlayacak.”

Peugeot İşleri Direktörü Jerome Micheron şunları söyledi: “Müşterilerimiz elektrikli bir Peugeot kullandığında, hala her şeyden önce bir Peugeot kullanıyorlar. Bu eşsiz deneyim her zaman önceliğimiz olacak.” terimleri kullandı.

Peugeot Tasarım Müdürü Matthias Hossann, “Artık ikinci el araba olmadığını hayal edin. Bunun yerine, ihtiyaçlarınıza göre istediğiniz zaman güncelleyebileceğiniz veya yükseltebileceğiniz yeni ve kişiselleştirilmiş arabalar olacak. Ömrü boyunca değerini koruyan ve her zaman güncel olan bir üründür.” değerlendirmesini buldu.

Peugeot Pazarlama ve İrtibat Müdürü Phil York, elektrikli araç sahibi olma yaklaşımının elektrikli araçların genel ilkelerinin ötesine geçerek kişisel lojistiğe evrildiğini belirterek, “Müşterilerimizin ihtiyaçlarını ilham verici, kolay çözümlerle karşıladığımızı görmek beni heyecanlandırıyor. ve erişilebilir çözümler. ” değerlendirmesini yaptı.

bayindirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu