Haber

Bakan Soylu: “Türkiye uyuşturucuyla mücadelede büyük direnç gösteriyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye uyuşturucuya karşı büyük bir direnç gösteriyor. 57’den fazla uluslararası operasyon gerçekleştirdik.”

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen “En İyi Narkotik Polis Annesi” projesinin İstanbul ayağı Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Program, Jandarma Bando Komutanlığı bando ekibi ve Çevik Kuvvet Korosu’nun performansıyla başladı. Gösterinin ardından katılımcılara İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kısa film izletilirken, katılımcı annelere uyuşturucu kullanımı ve kayıpları konusunda bilgilendirici bir sunum yaptı.

Soylu, “Okulların önünde uyuşturucu satıcılarını gören polis varsa ayağını kırsın” dediği için kendisine kızdığını söyleyen Soylu, o dönemde Türkiye’de uyuşturucudan ölenlerin sayısının 1000’i bulduğunu söyledi. 941 ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, uyuşturucuyla mücadele konusunda kararlılıkla gitmesi gerektiğini söyledi.

“Bugün ülkemizin birçok yerinde dağlarda terörist yok”

Terörle mücadele hakkında konuşan Süleyman Soylu, Gabar Dağları’ndan teröristlerin temizlenmesinin ardından artık o bölgeden petrol çıkarıldığını; “Bugün Tendürek’te terörist yok. Bugün Amanos’ta terörist yok. Bugün Karadeniz’de terörist yok. Oldu Eren Bülbül’ümüz öyle şehit oldu. Bugün ülkemizin birçok yerinde terörist yok. , dağlarda. Geçen gün Tuşimiya’ya, Cudi’ye gittik. “40 yıldır teröristlerin yaşadığı Cudi’ye gittik. Hamdolsun bugün Gabar’dan petrol çıkıyor. Tushimiya’ya gittik, 6.500-7 bin kilokalori kömür gördük. Türkiye’nin en kaliteli kömürlerinden biridir” dedi.

Son olarak uyuşturucunun üçte ikisinin batı illerinde ele geçirildiğini belirten Soylu, “Ben İçişleri Bakanı iken Kocaeli, İstanbul, Yalova, Bolu ve Sakarya’da çok sayıda yakalama vardı. Şimdi Hakkari’de, Van ve Ağrı 3 ilin dörtte üçünü ele geçiriyoruz yani ülkemizin sınırlarına girer girmez bir kısmını girmeden bloke ediyoruz, girer girmez engelliyoruz, yakalıyoruz. ve gereğini yapıyoruz.Büyük şehirlere dağılmalarını engellemeye çalışıyoruz.Dağlardaki teröristi tek tip etkisiz hale getirdiğimiz gibi, sonda ve hudut illerinde de uyuşturucuyu etkisiz hale getiren bir politikayı başarıyla uygulamak zorundaydık ve devam ediyoruz. yapın” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu