Ekonomi

Türkiye Denizciler Sendikası: Şehir Hatları vapurlarında düdük çalma eylemi devam edecek

Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Genel Başkanı İrfan Mete, Kent Borders A.Ş. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı.

Sendikanın Üsküdar şubesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Mete, İBB ve Şehir Hatlarında görev yapan 1000 üye için toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 15 Mart’ta başladığını, 5 ayrı oturumda anlaşmaya varamadıklarını belirtti. .

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da yaşamanın maliyetinin yaklaşık 27 bin 596 lira olduğunu söylediğini ancak sözleşme tablosunun açlık sınırında rakamlar sunduğunu belirten Mete, eylemlerinin siyasi bir amacı olmadığını açıkladı.

Bağlı oldukları Türk-İş’in Mart 2023 için yoksulluk sınırını 31 bin 241 lira olarak açıkladığını hatırlatan Mete, “Toplantılarda bize sunulan öneriler beklentilerimizi karşılamaktan uzak. İBB aynı şekilde devam ederse tavır ve tekliflerle 1 Mayıs’tan itibaren her gün düdük eylemlerimizi gerçekleştireceğimizi belirterek, “Sesimiz duyulana kadar eylemlerimiz artarak devam edecek. Bu süreçte alınan tedbirlerden dolayı üyelerimize herhangi bir baskı yapılırsa bizim de tedbirlerimiz sertleşecektir. Üyelerimiz asla yalnız değildir” dedi.

Üyelerinin yaşaması için fiyat istediklerini anlatan Mete, talepleri karşılanana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Türkiye Denizciler Sendikası, İBB Kent Sınırları AŞ ile yapılan toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Boğazı’nda vapurlardan bir dakikalık düdük çalma eylemi başlattı. (EKONOMİ HİZMETİ)

divrigiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu