Haber

Trump, 2024 başkanlık ön seçimlerinde açık ara önde

YENİ ABD eski Başkanı Donald Trump, 2024 Başkanlık ön seçimleri için yapılan ankette Cumhuriyetçi parti adaylarının yüzde 52’sinin önünde yer aldı.

CNN’in son anketi, Trump’ın kendisine yönelik eyalet ve federal suçlamalara rağmen Cumhuriyetçiler arasında popüler olmaya devam ettiğini gösterdi.

Ankete göre Trump, Cumhuriyetçi lider adayları arasında yüzde 52 oyla açık ara orta sıralarda yer alarak en yakın takipçisi Florida Valisi Ron DeSantis’in 34 puan önünde yer aldı. DeSantis yüzde 18’de kaldı.

Onu yüzde 7 ile DeSantis’i eski Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD’nin eski Birleşmiş Milletler Temsilcisi Nikki Haley, yüzde 6 ile işadamı Vivek Ramaswamy, yüzde 3 ile Güney Carolina Senatörü Tim Scott, yüzde 2 ile eski New Jersey Valisi Chris Christie takip etti. adaylar. yüzde 1 oy aldı.

Ankete katılanların yüzde 43’ü Trump’ı “kesinlikle” destekleyeceğini söylerken, yüzde 61’i eski Başkan’ın 2024 seçimlerine Cumhuriyetçi partinin liderlik adayı olarak katılacağına “çok muhtemel” inandığını söyledi.

Kendisi, yanıt verenlerin çoğunun, Trump’a yöneltilen suçlamaların onun başkan olarak hizmet etme yeteneğiyle hiçbir ilgisinin olmadığını düşündüğünü ve bu suçlamaların Trump’ın uygunluğu üzerinde yaratacağı etki konusunda ciddi bir paniğe kapılmadığını belirtti.

Ankete katılanların yalnızca yüzde 16’sı, 6 Ocak’taki Kongre baskınındaki rolü nedeniyle ön seçimlerde Trump’a oy vermeyeceklerini söyledi.

CNN anketi, 25-31 Ağustos tarihleri ​​arasında ulusal düzeyde oy vermek üzere kayıtlı 784 Cumhuriyetçi ve Cumhuriyetçi eğilimli bağımsızdan oluşan 1503 yetişkin arasında gerçekleştirildi.

bozuyukajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu