Teknoloji

Rusya, orduya iPhone ve iPad kullanımını yasakladı!

Interfax haber ajansının Cuma günü Rusya Dijital Gelişim, İletişim ve Kitle İletişim Bakanı Maksut Shadaev’den alıntı yaparak, Rusya Dijital Kalkınma Bakanlığı’nın çalışanların Apple iPhone ve iPad’i iş amaçlı kullanmasını yasakladığını bildirdi. Buna göre, Rus ordusunda görev yapan kişilerin askeri faaliyetlerde bulunurken iPhone kullanmaları da yasaklandı.

Ajans bir dijital konferansta gazetecilere verdiği demeçte, “Akıllı telefonlara ve tabletlere, iş uygulamalarına ve iş e-posta alışverişlerine erişmek için (Apple) mobil cihazların kullanılması yasaklandı.”

Shadaev, “iPhone’ların kişisel ihtiyaçlar için kullanılmasına izin veriliyor”söz konusu.

BİNLERCE IPHONE TEŞHİS OPERASYONUNDA KAPSAMA ALINDI

Bakanlık bu yasağı, Rusya’nın ana iç güvenlik servisi FSB’nin bir ABD casus operasyonu sonucunda binlerce Apple cihazının ele geçirildiğini iddia etmesinden iki ay sonra yayınladı.

Apple tezleri reddetti. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ. FSB’nin Apple ile işbirliği yaptığını söylediği Ulusal Güvenlik Teşkilatı, o sırada iddialar hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Bu arada, Rus haber ajansları, Apple’ın Rusya’nın Ukrayna’da “özel askeri operasyon” dediği olaya karıştığını bildirdi. “doğru değil”içeriği silmediği için bir Rus mahkemesi tarafından para cezasına çarptırıldı.

Öte yandan Apple, Moskova’nın Şubat 2022’de Ukrayna’ya on binlerce asker göndermesinden kısa bir süre sonra Rusya’daki tüm ürün satışlarını durdurdu ve Rusya’daki Apple Stock hizmetini sonlandırdı.

RUSYA’NIN TEKNOLOJİ İLE İLGİLİ ÇATIŞMASI BÜYÜYOR

Moskova, Rusya’nın silahlı kuvvetlerini Ukrayna’ya göndermesinin ardından tırmanan anlaşmazlıklarda içerik, sansür, veri ve yerel temsil konularında Big Tech ile yıllardır anlaşmazlığa düşüyor.

Rusya ayrıca Google, Facebook ve birkaç kez para cezasına çarptırılan ve daha önce Rus yetkililer tarafından şikayet edilen bilgilerin uygun şekilde kaynaklandığını ve Wikipedia standartlarına uygun olduğunu söyleyen Wikimedia dahil olmak üzere diğer bazı teknoloji şirketlerine para cezası verdi.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu