Haber

Peskov: Biden’ın yeni dünya düzenine ilişkin sözlerine katılıyoruz ancak ABD bu düzeni sağlayamayacak

Kremlin Sözcüsü PeskovBugünkü basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Lideri Joe BidenPeskov, yeni dünya düzeninin gerekliliğine ilişkin açıklamalarıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

“Sayın Biden’a kesinlikle katılıyoruz. Bu, onun söylediklerine kesinlikle katıldığımız nadir bir durumdur. Gerçekten de dünyanın, küresel yönetimin tüm mekanizmalarını tek bir devletin elinde toplama çabalarından uzak, kendi iradesini ve kararlarını başka ülkelere dayatma çabalarından uzak, tamamen farklı ilkelere dayalı yeni bir dünya düzenine ihtiyacı var.”

Eskisinin yerini alması gereken yeni dünya düzenini değerlendiren Peskov, söz konusu düzenin uluslararası hukukaBunun karşılıklı saygı, karşılıklı yarar ve birbirlerinin iç işlerine karışmama esasına dayalı olacağını kaydetti.

Kremlin Sözcüsü sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak Sayın Biden’ın bir açıklaması daha vardı: ‘ABD böyle bir düzeni kurabilecek kapasitededir.’ Ve bu konuda aynı fikirde değiliz. Bu noktada katılmıyoruz, çünkü ABD, öyle ya da böyle, hangi düzenden söz ederlerse etsinler, Amerika merkezli bir dünya düzeni, yani ABD etrafında dönen bir dünya anlamına geliyor. “Bundan sonra böyle olmayacak.”

‘Baltık konektörüne verilen zararla Rusya’nın hiçbir ilgisi yok’

Peskov, Finlandiya ve Estonya arasında Balticconnector doğal gaz boru hattıMeydana gelen hasarla ilgisi olmadığını belirtti.

Baltık konnektörünün zarar görmesinde Rusya’nın parmağı varsa Baltık Denizi’nin tüm Rus gemilerine kapatılabileceğini söyledi. Letonya Devlet Başkanı Edgars RinkevicsBu sözleri hatırlatan Peskov, şunları söyledi: Tekrar ediyorum, Rusya’nın bu olayla hiçbir ilgisi yok diye vurguladı. Rinkevics’in sözlerine yanıt veren Kremlin Sözcüsü, Rusya’nın kimden gelirse gelsin hiçbir tehdidi kabul etmeyeceğinin altını çizdi.

Baltık Denizi’ndeki Kuzey Akım doğal gaz boru hattı sınırlarına yönelik saldırıları hatırlatan Peskov, şöyle konuştu: Kuzey Akım hatlarına terör saldırılarını gerçekleştiren ve emrini verenler ortaya çıktığında, Sayın Cumhurbaşkanına Baltık Denizi konusunda ne yapılacağını sormak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda sessiz kalmayı ve hiçbir şey söylememeyi tercih etti.“dedi.

Estonya ile Finlandiya arasındaki Baltık bağlantısı, Finlandiyalı ve Estonyalı operatörlerin alışılmadık bir basınç düşüşünü fark etmesi ve 8 Ekim’de gaz akışını durdurması nedeniyle şu anda çalışmıyor. Finlandiya sınır muhafızları, Finlandiya ulusal sularında gaz sızıntısının yerini buldu. Merkezi Kriminal Polisi boru hattına kasıtlı zarar verildiğine inanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu