Teknoloji

Meta Yapay Zeka Üzerinde Çalışıyor Facebook ve Instagram’da Hakkında Konuşabileceğiniz Arkadaşlar!

Hayatımıza henüz 8 ay önce giren yapay zeka teknolojileri geldiğimiz noktada hemen hemen tüm segmentlerde boy göstermeye devam ediyor. Kabiliyetleriyle hepimizi suskun bırakan yeni teknoloji, sadece iş dünyasının değil, günlük yaşam ve eğlence alanlarının da ilgi odağı haline geldi. Öyle ki, iddialara göre dünyanın en büyük sosyal medya şirketi Meta, ünlü Facebook ve Instagram platformlarında kullanıcılarla her an sohbet edebilen özel yapay zeka botları üzerinde çalışmaya başladı. Detaylar burada…

Kaynak:https://www.ft.com/content/fa76c8ce-c…

Dünyaca ünlü sosyal medyayı kendi çatısı altında toplayan Meta, popüler platformları için çok ilginç bir yeniliği hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Ünlü şirket, ilk etapta Facebook ve Instagram’da hizmete girecek, farklı kişiliklere sahip özelleştirilmiş yapay zeka botları geliştirmeye karar verdi.

Şirketin yeni yapay zeka botlarının asıl görevi, kullanıcılarla sanki normal bir insanmış gibi bağlantı kurmak, sohbet etmek veya tavsiyelerde bulunmak olacak.

Yapay zeka üzerine kurulu yeni arkadaşlarımız da farklı karakter ve eğilimlere sahip olacak. Tezlere göre şirketin ilk olarak tasarlamak istediği chatbotlar, eski ABD lideri Abraham Lincoln ve bir seyahat rehberine benzeyecek.

Diğer söylentiler, yeni AI botlarının platform içindeki topluluk kurallarına da uyacağını ve birine mesaj gönderirken kullanıcılar için mesaj oluşturma temeline sahip olacağını savunuyor.

Meta, bir aksilik olmazsa önümüzdeki ay yeni yapay zeka karakterlerinin ilkini Facebook ve Instagram kullanıcılarının beğenisine sunabilir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Meta’nın yeni yapay zeka botları sosyal medya alanında nelere sahip olabilir? Yorumlarda buluşalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu