Haber

Mardin’in dokusunu bozan binalar yıkılıyor

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda, Mardin’in tarihi ve kültürel dokusunu bozan sit alanı içerisinde yer alan betonarme binanın yıkımına devam ediliyor. 5 katlı betonarme binanın yıkım çalışmasına Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından başlandı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Demirtaş, Artuklu ilçesi Yeniyol Mahallesi’ndeki 20 daireli 5 katlı betonarme binanın yıkım çalışmasına başladı.

Güvenlik tedbirlerinin ardından grupların yıkım çalışmalarını takip eden Demirtaş, çalışmaların ardından Mardin Kalesi, Ulu Cami ve tarihi yapıların daha görünür hale geleceğini kaydetti.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 240 binanın yıkım kararı aldığını, bugüne kadar 180 betonarme binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Demirtaş, toplam 1000 binanın yıkılacağını sözlerine ekledi.

Vali Demirtaş, “Geldiğimiz günden itibaren tarihi Mardin mevkiinde betonarme binaların yıkımına başladık. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca 240 binanın yıkılması kararını almıştık. Bugün büyük bir binanın yıkımına başlıyoruz. Yaklaşık 5 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bir yapıdır. Burada 20 daire var. Şimdiye kadar 180 bina yıkıldı, kısmet olursa bu binaları da yıkmaya devam edeceğiz. Amacımız; sit alanındaki tüm betonarme yapıları yıkarak tarihi kenti ortaya çıkarmaktır. Turizmi canlandırarak buranın bir çekim merkezi olduğunu herkes görecek. Şimdiden iyi olmuştur umarım.” dedi.

Vali Demirtaş’a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ve ilgili Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu