Haber

Kılıçdaroğlu Hatay’a gidecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Kümelenmesi toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı, “Her acıdan ders almak insanın temel görevlerinden biridir. Her acıdan ders almak gerekir. Aynı acıyı yaşamamak için önlem almak gerekir. Dün gece iki deprem oldu. hayatlarını kaybettiler.Yarın bölgeye gideceğim.Yaşadığımız büyük felaketin yaralarını sarmaya çalışıyoruz.Tekrar teşekkür ederiz. Çok şey kaybettik. Bugünkü konuşmam hakkında uzun uzun düşündüm. Kelimeler yetmez” dedi.

Maraş sarsıntılarıyla ilgili 15 dakikalık bir konuşma yapacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, partililerden alkışlamamalarını ve tezahürat yapmamalarını istedi.

Kılıçdaroğlu’nun deprem anındaki yaşadıklarını anlatan açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

GECE OLDUĞUNDA, TAMAMEN TUTUKLUYUZ: Büyük bir felaket yaşıyoruz. Haberi aldığımda hepiniz gibi ben de dehşete kapıldım ve sonra hemen deprem bölgesine gitmenin en iyisi olacağını söyledim. Başkanlarımızı aradım, kalkın gidiyoruz dedim. Hatay’a vardık. Gördüklerimi nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum, inanın rüya görecektik. Gördüklerimiz gerçek olamayacak kadar korkunç ve kabustu. Antik kentlerimizde ölümden başka bir şey yoktu. İnsanlar bağırarak isimler, oğul isimleri, kardeş isimleri, anne isimleri, baba isimleri… Herkes birbirinin isimlerini söylemeye çalışıyordu. Akşam olduğunda tamamen tükenmiştik. Gece buz gibiydi ve gerçekten zifiri karanlıktı. Yatacak yer arıyoruz, bir yere yerleştik. Dinlenmek ve uyumak mümkün değil. Gözümü kapatıyorum, o isimler, o çocuklar çıkmıyor aklımdan. Halkımızın ve torunlarımın acılarını düşünüyorum. Duygularım karışıktı. Bu ülkede her şeylerini paylaştılar, acıdan başka… Acıyı kimse paylaşmaz mı diye sordum kendi kendime.

(HABER MERKEZİ)

Detaylar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu