Ekonomi

Kahramanmaraş Balık Pazarı Depremden Sonra Bol Oldu

Balık pazarındaki sakinlik yerini merhamete bıraktı

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem nedeniyle uzun süre sessiz kalan balık pazarı, kış sezonunun başlaması ve av yasağının sona ermesiyle bereketlendi.

6 Şubat depreminin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta en çok yıkımın yaşandığı Hayrullah Mahallesi Şazibey Halk Pazarı’ndaki balık pazarında uzun süredir yaşanan sessizlik yerini merhamete bıraktı. 1 Eylül’de sona eren avlanma yasağının ardından artan balık avı, depremin ardından uzun süre boş kalan tezgahları eski ihtişamına kavuşturdu.

Denizler hamsi ile dolarken, levrek, çipura, somon ve alabalık da tezgahlarda yerini aldı. Balık pazarında yaşanan bu merhametin vatandaşları sevindirdiğini, fiyatların düşmesinin balığa olan talebi artırdığını belirten Yaşar Sabır, “Kış sezonunun gelmesiyle birlikte balıklar göründüğü gibi harika. Tüketimi hızlandırdık. Kış mevsimi olması nedeniyle balıkların iyi bir ürün olduğunu düşünüyorum. Şu sıralar çipura almayı düşünüyorum. “Haftada 2-3 kez balık tüketmeye çalışıyoruz” dedi.

Balıkçı Esnaf İbrahim Sarı, “Kahramanmaraş’ta balık pazarı faaliyet gösteriyor. Bu bakımdan tüm balıklar tezgahlarda yerini almış durumda ve Kahramanmaraş’ta bol miktarda balık var. Hamsi, istavrit, gümüş, her türlü deniz ürünleri, her şey var” dedi. Balık pazarında aranan balık çeşidi mevcuttur.Sezonun prestijiyle bu yıl denizlerimiz hamsi ile açıldı.Şu anda en çok satılan balık türü hamsi.Bunun yanında levrek,deniz balığı da bulunmaktadır. çipura, alabalık ve somon. Depremden sonra balıklar çok bollaştı. Artık Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kahramanmaraş’taki tezgahlarımızda da bol miktarda balık var. “Mevcut” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu