Haber

G7 liderlerinden küresel gıda güvenliği krizine karşı iş birliği mesajı

G7 liderleri, dünyanın kıtlık riskini ve korkunç küresel gıda güvenliği krizinin üstesinden gelmek için birlikte çalışmanın önemini vurguladılar.

Japonya’nın Hiroşima kentindeki G7 Başkanları Tepesi devam ediyor. G7 başkanları zirvenin bir parçası olarak “Küresel Gıda Güvenliğine Dayanıklılık için Hiroşima Eylem Bildirisi”ni yayınladılar.

Kovid-19, Rusya-Ukrayna Savaşı, değişken elektrik ve gübre fiyatlarının küresel gıda güvenliğini tehdit ettiğine dikkat çekilen açıklamada, 2021 yılında dünyada 828 milyona yakın insanın açlıkla karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Kıtlık riskine dikkat çekilen açıklamada, korkunç küresel gıda güvenliği krizine karşı birlikte çalışmanın değerine dikkat çekildi.

Bildiride, taraflara Karadeniz Tahıl Girişimi’nin sorunsuz işleyişini maksimum potansiyelde sürdürmeye davet edildi.

Uygun fiyatlı, güvenilir ve besleyici gıdaya erişimin temel gereksinim olduğunun vurgulandığı açıklamada, piyasalarda öngörülebilirliği artırarak sürdürülebilir sistemler oluşturmanın değerine dikkat çekildi.

Bildiride, “Her insan için daha iyi bir gelecek inşa etmek, özellikle de herkes için dayanıklı küresel gıda güvenliği ve beslenmeyi sağlamak ortak hedefimizdir” denildi. kelime kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu