İş

Financell, deprem bölgesindeki işletmelere güneş enerjisi kredisi sunuyor

??????? Deprem bölgesindeki işletmeler için Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) kurulmasına destek veren Financell, üretimin canlanması için avantajlı fırsatlarla bölgeye özel “yenilenebilir enerji kredisi”ni hayata geçirdi.

Markadan yapılan açıklamaya göre Turkcell, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlattığı Gönül Bağları Projelerine bir yenisini daha ekledi.

Turkcell’in finansman alanında faaliyet gösteren iştiraki Financell, afette sürdürülebilir kalkınma hedefiyle depremden etkilenen şirketlerin enerjisini güneşten almasına destek olmak amacıyla finansman arayan yerel işletmelere “Güneş Enerjisi Sistemleri Kredisi”ni sundu. alan.

Kredi ile tremor bölgesindeki işletmelere özel finansman sağlamayı hedefleyen Financell, GES projeleri için de uygun faiz oranları ve erteleme imkanları sunuyor.

Hatay’daki iş insanlarıyla paylaştı

Heart Bond Projeleri kapsamında sürdürülebilir enerji projelerini finansmanla buluşturan Financell’in Genel Müdürü Korhan Bilek, Hatay’da “Güneş Enerjisi Sistemleri Kredisi”nin detaylarını anlattı.

Depremden etkilenen iş insanlarıyla yaptığı toplantıda görüşlerine yer verilen Bilek, “Güneş Enerji Santralleri, bölge ikliminin cömertçe sunduğu güneş ışınlarını elektrik enerjisine çevirerek şirketlerin üretim için ihtiyaç duydukları enerjiyi üretmelerini sağlıyor. Böylece değerli bir üretim maliyet kalemi olan elektrik gideri öngörülebilir hale gelir.

Ayrıca çevre dostu ve sürdürülebilir enerji kaynakları olan GES projeleri, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı ve enerji arzının güvenilirliği açısından hayati önem taşımaktadır. Ancak güneş enerjisi santrallerinin kurulumu beraberinde yatırım maliyetlerini ve önemli finansman ihtiyacını da getirmektedir.

Financell olarak Türkiye’de sürdürülebilir geleceğe katkı sağlayarak güneş enerjisinin büyümesi ve gelişmesi konusunda önde gelen finansman kuruluşlarından biri olmak için çalıştıklarını vurgulayan Bilek, “Turkcell Grup olarak şirket olma yolundayız. karbon net sıfır hedefimizle yenilenebilir enerjiyi sadece tüketen değil, üreten de.

Ülkemizi derinden sarsan depremlerden etkilenen şehirler yeniden yapılandırılırken, insan yaşamı ve sağlığına uygun olarak mümkün olduğunca çevreyi etkileyen işletmelerin kurulmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu