Haber

Eskişehir’de altyapı çalışması nedeniyle asfaltsız yol vatandaşları mağdur etti

Eskişehir’de geçen yıl eylül ayında Tepebaşı ilçesine bağlı Ertuğrulgazi Mahallesi’nde altyapı çalışması için kazılmayan ve asfaltlanmayan yol nedeniyle vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne tepki göstermişti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından yağmur suyu sınırlarının yenilenmesi amacıyla kazılıp asfaltlanmayan Bahadır Caddesi’ne tepkilerini bildiren pankartlar bırakan vatandaşlar, sorunun çözülmesini istedi.

Ertuğrulgazi Mahallesi Muhtarı Çetin Aydın, gazetecilere verdiği demeçte, ESKİ’nin 9 ay önce bölgedeki çalışmalarına başladığını söyledi.

Aydın, “ESKİ, Oğuzlar, Yalçıner ve Adıyaman caddeleri ile Bahadır Caddesi’ndeki ana arterleri kazdı. Ara sokaklarda siperler olmadığı için asfalt koyamayacaklarını söylüyorlar. Buradaki insanlar yaklaşık 9 aydır mağdur. evlerinin kapı ve pencerelerini tozdan açamıyorlar. Yaptırmalarını istiyoruz. Konuyla ilgili de dilekçe verdim ama bilgi vermediler. Maalesef yetkililerden herhangi bir cevap alamıyorum.” dedi.

65 yıldır mahallede oturduğunu anlatan Arif Yaşar, “Biz bu belediyeye hizmet ettik ama onlar bizi zor durumda bıraktılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den bir an önce mağduriyetimizi gidermelerini rica ediyoruz. mümkün. Kapımızı penceremizi açamıyoruz. Metinleri ben yazdım.” söz konusu.

Bölgede esnaflık yapan Cengiz Kavakpınar, toz dumanından mağdur olduğunu belirterek, bir an önce bölgeye asfalt döşenmesini talep etti.

Zihni Durmaz ise dairelerini havalandıramamaktan şikayet ederek sorunun çözülmesini istedi.

haber-hopa.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu