Haber

Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi’nde 4 Bin 200 Kişi İstihdam Edildi

Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi’nde 39 farklı alanda verilen eğitime katılan 4 bin 200 kursiyer, ESBİM aracılığıyla mesleki eğitim alarak uygun pozisyonlarda istihdam edildi.

Esenyurtlular, Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi’nde aldıkları eğitimle hem meslek öğrendi hem de iş sahibi oldu. Merkezde 39 farklı alanda eğitime katılan 4 bin 200 kursiyer, ESBİM aracılığıyla mesleki eğitim alarak uygun ekiplerde istihdam edildi.

İlçede sanayinin aradığı nitelikli personel ihtiyacının karşılanması amacıyla hayata geçirilen Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM) ile 4.200 vatandaş meslek sahibi oldu. Merkezde sıhhi tesisat tesisatçısı ve tamircisi, marangozluk, gazaltı kaynak, overlok ve düz dikiş işleme, saç bakımı ve imalatı, arı sütü üretimi ve kraliçe arı yetiştiriciliği, gelinlik dikimi, saç ve sakal departmanı, arıcılık, cilt bakımı, asistanlık hizmetleri verilmektedir. aşçı, mantar yetiştiriciliği gibi 39 farklı alanda eğitim veriliyor. Eğitim sonunda MEB onaylı sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) aracılığıyla ilçedeki uygun işletme ekiplerinde istihdam ediliyor. Geleceğe umut olan merkezde eğitim alan kursiyerler, aldıkları sertifikalarla aynı zamanda kendi işyerini de açabiliyor.

“Sektörün ihtiyaç duyduğu kadroyu hazırlıyoruz”

EMEĞİM’i ziyaret eden ve kurslara katılan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, vatandaşları profesyonelleştirmek amacıyla bu merkezi kurduklarını söyledi. Bozkurt, şöyle devam etti: “Sektörün ve Esenyurt’un ihtiyaç duyduğu ekipleri hazırlamak için buradayız. 39 branşta sertifikalı eğitimler veriyoruz. Bugüne kadar 4 bin 200 kişi bu eğitimlerden geçti, bir kısmı kendi işyerini açtı, bir kısmı da kendi işyerini kurdu. Esnaflara, kuaförlere, aşçı yardımcılarına da uygulamayla ilgili çalışacak arkadaşlarımıza da eğitim veriyoruz. Dileğimiz vatandaşlarımızın hayata güçlü başlaması, meslek sahibi olması ve kendi ayakları üzerinde durabilmesidir.” – İSTANBUL

kestelajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu