Haber

Bodrum Belediyesi’nden Çevre Günü hazırlığı

MUĞLA (İGFA) – Muğla’nın Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında 5 Haziran Pazartesi günü saat 10:00-22:00 saatleri arasında Neyzen Tevfik Caddesi Tepecik Meydanı’nda açık hava stant etkinliği düzenleyecek.

Programda, Bodrum Belediyesi, STK’lar ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Atık Çevre ve Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü ile protokolü olan geri dönüşüm firmaları tarafından alanda stantlar açılacak. Stantlarda çocuklara kurabiye, patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edilirken, firmaların stant görevlileri tarafından kamuoyuna bilgilendirmeler yapılacak.

Alana Bodrum Anı Künyesi asılırken, ücretsiz fotoğraf çekimleri de yapılacak. Bodrum’un kirli görüntüleri ve Bodrum’un en keyifli manzaralarına sahip fotoğrafları da vatandaşların beğenisine sunulacak.

Gerenkuyu’da Çöp Toplama/Ayırma Etkinliği

Avrupa Çevre Ajansı’nın Deniz Çöpü İzleme Programı kapsamında Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ve Bodrum Belediyesi iş birliğiyle Bodrum’un Yalı İlçesi’ndeki Gerenkuyu Plajı’nda kıyı temizliği yapılacak.

Bodrum Belediyesi Güçlendirme Hizmetleri Müdürlüğü tarafından planlanan etkinlik, 5 Haziran Pazartesi günü 11:00-12.00 saatleri arasında Gerenkuyu Plajı’nda gerçekleştirilecek. Pekiştirilecek olan etkinliğe öğretmen ve öğrenciler de katılacak. İlk kez gerçekleşecek etkinlikte şapka ve tişört dağıtılacak. Ayrıca etkinlik alanında öğrencilerin hazırladığı pankartlar yer alacaktır.

Avrupa Deniz Çöpü İzleme Programı (MLW) kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinliğin yılda 4 kez gerçekleştirilmesi planlanıyor. Etkinlikte toplanan çöpler, incelendikten sonra yapılacak bilimsel araştırmalara da temel oluşturacak.

MLW, yerel düzeyde deniz çöpü konusunda daha fazla farkındalık yaratmayı, toplulukları ilgili bilgileri sağlama, deniz çöpünü izleme ve deniz çöpü kıtlığıyla mücadele etme konusunda güçlendirmeyi amaçlayan bir Avrupa Çevre Ajansı girişimidir.

piraziz-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu