Ekonomi

Birleşik Krallık bankaları 2024’te dolandırıcılık ters ibrazlarına ilişkin zorunlu kurallarla karşı karşıya kalacak

Ödeme Sistemleri Düzenleyicisi’nin (PSR) son raporu, Birleşik Krallık’ın önde gelen bankacılık kümelerindeki yetkili anlık ödeme (APP) dolandırıcılıklarıyla mücadelede önemli eşitsizliklerin altını çizdi. Ocak-Aralık 2022 dönemini kapsayan rapor, Monzo ve Danske Bank’ın sırasıyla yüzde altı ve yüzde yedi ile en düşük tam geri ödeme oranlarına sahip olduğunu ortaya koydu.

Öte yandan TSB ve Nationwide, bildirilen dolandırıcılıkların sırasıyla yüzde 94 ve yüzde 91’ini geri ödeyerek en iyi performansı gösteren bankalar oldu. Barclays gibi diğer büyük bankalar zararların %79’unu iade ederken, AIB Grubu zararların yalnızca %10’unu iade etti. Çalışma aynı zamanda Metro (IS: METRO), Banka ve Starling Bank müşterileri arasında APP dolandırıcılığının yüksek oranına dikkat çekti.

Rapor, büyük ölçüde para iadeleriyle ilgili değişen banka politikaları nedeniyle, APP dolandırıcılığı bildiren müşteriler için tutarsız sonuçların altını çizdi. Bu bulgulara yanıt olarak PSR Genel Müdürü Chris Hemsley, zorunlu geri ödeme kurallarının 2024’ten itibaren uygulanacağını duyurdu. Bu hamle, tüketicinin korunmasını tüm ödeme şirketlerinde standartlaştırmayı amaçlıyor.

Bu yeni düzenlemelerin bir parçası olarak şirketlerin, APP dolandırıcılık işlemlerine ilişkin ayrıntılı bilgileri yayınlamaları gerekecek. Bu girişim, bankalara önleme tedbirlerini iyileştirme çağrısında bulunan Hangi?’den Rocio Concha tarafından desteklenmektedir.

Bu rapor, şeffaflığı artırmayı ve bu tür dolandırıcılıkların meydana gelmesini önlemeyi amaçlayan PSR’nin dolandırıcılığa yönelik önleme odaklı yaklaşımının bir parçasını oluşturmaktadır. PSR’nin raporu, özellikle dolandırıcılık kayıpları şaşırtıcı boyutlara ulaşmaya devam ederken, Birleşik Krallık bankalarının müşterilerini APP dolandırıcılığından korumak için daha fazla sorumluluk almaları yönünde bir eylem çağrısıdır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

yesilyurthaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu