Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu haberi açıkladı: Yıl sonunda hizmete girecek

Bayburt Halk Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin düzenlediği iftar programına katılan Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin son 20 yılda büyüdüğünü ve geliştiğini söyledi.

Karaismailoğlu, Türkiye’nin büyümeye devam edeceğini belirterek, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatanımız ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz.”sözünü kullandı.

Çok değerli işler yaptıklarını ve yapacaklarını belirten Karaismailoğlu, Trabzon milletvekili olarak inşallah bunu daha üst seviyelere taşıyacaklarını vurguladı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremleri hatırlatan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“6 Şubat’tan bu yana yaşadığımız dünyanın en büyük felaketiyle nasıl mücadele ettiğimizi görüyorsunuz. Bir yandan oradaki vatandaşlarımızın yükünü biraz olsun hafifletmeye çalışırken, tüm bu mega projeleri hızla bitirip yolumuza devam ediyoruz. . Biz oraya bütçe ayırıyoruz, buraya bütçe ayırıyoruz.”

“Vauk Dağı Tüneli’ni açıp Gümüşhane’yi Bayburt’a bağlayacağız”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak çok önemli projelere de imza attıklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Bayburt’ta da çok değerli çalışmalarımız var. Siz de çok iyi biliyorsunuz. Gümüşhane-Bayburt Havalimanı’nı da bu yıl sonuna kadar inşallah hizmete açmış olacağız. Değerli çalışmalar. Erzurum’u yarım saate indireceğiz.”

Karaismailoğlu, Vauk Dağı Tüneli’ni açarak Gümüşhane’yi Bayburt’a bağlayacaklarına işaret etti, “İnşallah 3 Mayıs’ta Zigana Tüneli’ni açarak yolları ve mesafeleri kısaltmış oluruz. İnşallah buradan bir şehir içi mesafe seyahat süresi ile transit olarak Bayburt’a bağlanırsınız.”dedi.

“Avrupa’nın en uzun ve dünyanın üçüncü en uzun tüneli”

“Yeni Türkiye öyle bir yere geldi ki 1987’de Turgut Özal döneminde çok başarılı işler yapıldı.”ifadesini kullanan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Zigana tüneli ilk kez o dönemde yapıldı. Toplam uzunluğu 1700 metre. Böyle bir rakım 1800 metre. O dönemde yapıldığında ne büyük rahatlık, ne muhteşem kutlamalar yapılıyordu. Bugüne kadar 1700 metrelik tek tüp tünel şimdi tam 14,5 kilometre uzunluğunda çift tüplü bir tünelden bahsediyoruz” diye konuştu. Avrupa’nın en uzun, dünyanın üçüncü en uzun tüneli, inşallah vatanımıza, milletimize kazandıracağız.”

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin bugüne kadar büyük altyapı projelerini tamamladığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Tabi ki Türkiye’nin hedefleri büyük olduğu için büyük hedefler için daha büyük ek işler de yapmamız gerekiyor. Onları da planladık. Bir yandan inşallah yapacağız. İnşallah sizlerin de desteğiyle vatanımıza sarılacağız.” ve milletimizin yeniden sımsıkı kucaklaşarak, 14 Mayıs’ı temenni ediyorum.” Türkiye’de güçlü bir ses vererek ülkemizin çıkarları doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.”

Bakan Karaismailoğlu’na milletvekili adayı Meryem Sürmen ve AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu