Haber

Atina’da Filistin’le dayanışma eylemleri: ‘Bu suça nasıl göz yumabiliriz?’

LEFKOŞA – Yunan hak savunucuları ve sol örgüt Ruvikonas üyeleri, dün başkent Atina’nın sembolik noktalarında Filistin’le dayanışma eylemi gerçekleştirdi. İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze’deki son gelişmeleri protesto eden aktivistler, Atina’nın merkezindeki Akropolis ve Meçhul Asker Anıtı’nda Filistin bayrağını dalgalandırdı. Aktivistler Filistin bayrağını açarak ‘Filistin’de Yaşam ve Özgürlük’ mesajı verdi.

‘GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE SUÇ İŞLENİYOR’

Ruvikonas, Akropolis ve Meçhul Asker Anıtı’ndaki eylem çerçevesinde de basın açıklaması yaptı. Efimerida tonu Sözdizimi Gazetede yayımlanan açıklamada, “Gazze’de Filistinlilere yönelik etnik temizlik 3 aydır sürüyor ve büyük uluslararası kamuoyu hala bunu durduramadı. Gözümüzün önünde bir suç işleniyor; gelecek nesiller soracak” Biz buna nasıl göz yumduk. Sistematik bir şekilde ve her gün kameraların önünde bir devleti yok etmesine nasıl izin veririz?” ifadeler kullanıldı.

SOYKIRIMA KARŞI ‘BİR DAHA ASLA’ MESAJI

Almanya’da 1930’lu ve 40’lı yıllarda Nazi yönetimi sırasında Avrupa’da soykırıma uğrayan Yahudilerin torunlarından bazılarının öldürülmesi karşısında insanlığın bir kez daha “Bir daha asla” demesi gerektiği mesajını veren Yunan aktivistler, Nazilerin suçlarına benzer suçlar işleyen Gazze’ye geldi. Büyük bir yıkımın yaşandığına da dikkat çekti.

Ruvikonas, açıklamasında şunları söyledi: “Protesto hareketleri İsrail topçusunu engellemese bile en azından siyasi maliyet üretiyor. Soykırımı hatırlayıp buna sebep olan faşizm ve Nazizm ile mücadele edersek, kurbanların bazı torunlarının torunlarına izin vermeyeceğiz.” aynı şeyi yapmak. ‘Bir daha asla’ dediğimizde bunu herkes için yapıyoruz.” Şunu söylüyoruz; Yahudiler ve Müslümanlar, Hıristiyanlar, ateistler, Romanlar, eşcinseller, her renkten ve her zaman ‘yakasında yıldız olanlar’ için.”

‘FİLİSTİN’DE YAŞAM VE ÖZGÜRLÜK’

İsrail toplumunun son gelişmelere karşı tutumunun değişmeye başladığını belirten Yunan hak savunucuları, “İsrail toplumunun artan baskısıyla Batılı devletleri İsrailli teröristlerden yardım ellerini çekmeye zorlayabilirsek, o zaman umut var.”

Açıklamada ayrıca, “İsrail Devleti’ne askeri veya ticari bağlantılarla yapılan her türlü yardıma karşıyız. Yunan hükümetinin tek amacı İsrail üzerindeki baskıyı hafifletmektir. Yemen’e müdahaleye, yani İsrail’in korunmasına karşıyız.” Kanımız pahasına Yunan gemiciliğinin çıkarları sadece Filistinlilerin değil, İsrail’in de yararınadır.” Kendileri adına işlenen bir suça direnerek kendilerini bilinçli olarak ülkelerinde ‘hainler’ kara listesine sokan kahraman Yahudilerin de yanındayız. Filistin’de Yaşam ve Özgürlük!” ifadelerine yer verildi.

(DIŞ HABER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu