Haber

Arnavutluk deprem bölgelerine yardım tırları göndermeye devam ediyor

Arnavutluk’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenenler için toplanan malzemeleri taşıyan 2 yardım TIR’ı daha başkent Tiran’dan yola çıktı.

Tiran’daki Türkiye Büyükelçiliği koordinasyonunda, Farklı Bir Hafta Sonu Vakfı’nın desteğiyle Türkiye’deki depremzedeler için yatak, ısıtıcı, çadır, battaniye ve gıda yardımından oluşan bağış toplandı.

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin ardından Arnavutluk’tan insani yardım malzemesi sevkiyatının devam ettiğini söyledi.

Arnavutluk devleti, hükümeti ve halkına teşekkür eden Atay, “Bugün Farklı Bir Hafta Sonu Vakfı organizasyonunda 2 tırımızı daha uğurlayacağız.” söz konusu.

Vakıf İcra Direktörü Arber Hajdari, tırlarda acil yardım malzemeleri olduğunu belirterek, “Türkiye’ye diğer yardımları göndermek için nerede olurlarsa olsunlar tüm Arnavutların yanında olmaya devam edeceğiz.” terimini kullandı.

Hajdari, toplanan yardımın maliyetinin 100 bin dolar olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği koordinasyonunda Arnavutluk’tan Türkiye’deki deprem bölgelerine 7 tır yardım gönderildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu