Haber

Amedspor-Şanlıurfaspor maçında hakem değişikliği

DİYARBAKIR – TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 29 Ocak Pazar günü oynanacak Amedspor-Şanlıurfaspor karşılaşmasının hakemi değişti. Karşılaşmada İzmir Bölgesi’nden Ferhan Kestanlıoğlu’nun görev yapacağını açıklayan Merkez Hakem Kurulu (MHK), bu kararını değiştirerek maçın İstanbul Bölge A Klasmanı hakemi Ozan Ergün’ü atadı. Hakem değişikliğinin Şanlıurfaspor’un itirazından kaynaklandığı iddia edildi.

Şanlıurfaspor’un resmi hesaplarında yayınlanan ve daha sonra silinen açıklamalarda, hakem Ferhan Kestanlıoğlu’na yönelik suçlamalar yer aldı.

AMEDSPOR: HAKEM ŞÜPHELENDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Amedspor, hakemlerin zan altında olduğunu belirtti. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“29.01.2023 tarihinde oynanacak Amedspor – Şanlıurfaspor maçına MHK tarafından atanan hakem, Şanlıurfaspor kulübünün yaptığı açıklamalar ve MHK’ya uygulanan baskılar neticesinde değiştirilmiştir. Bu durum öncesi ve sonrası atanan hakemlerimiz ile ülkemizde maç yöneten hakem camiamızı zan altında bırakmıştır.

Buradan TFF ve MHK yetkililerine sesleniyoruz; Atadığınız hakemlerin arkasında duramıyorsanız, baskı sonucu değiştiriyorsanız takdiri atadığınız hakem camiasına bırakıyoruz. Taraftarlarımızın kenetlendiği iki kardeş şehir Amedspor ve Şanlıurfaspor arasındaki gerilimi düşürmeye çalışırken, Şanlıurfaspor Kulübü’nün resmi hesaplarından yaptığı provokatif paylaşımları kınıyor, Şanlıurfa ve Amed taraftarlarının gölgelemenin ötesine geçmeyeceklerini belirtiyoruz. kardeşlik ruhu içinde oynanacak maçtır.”

LİG ŞAMPİYONASI YARIŞI

20 haftanın geride kaldığı ligde Şanlıurfaspor 38 puanla lider durumda. Erokspor ve Amedspor 37 puanla liderin gerisinde kaldı. Ligde şampiyon olan grup direkt olarak bir üst lige yükselir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu