Yaşam

Ali Sunal’dan Güldür Güldür’le ilgili açıklama: Bu takımdan hiç kimsenin bir gaziye saygısızlık aklına gelmez.

Show TV’nin eğlence programı Güldür Güldür Show’da yayınlanan skeçte, gaziler için kullanılan “Kurşun yemek sizi ayrıcalıklı yapmaz” sözleri sosyal medyada tepki çekti. Ali Sunal, tepkilerin ardından bir açıklama yaptı.

Ali Sunal açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Doğruyu söyleyeceğiz ama doğruyu söylemek için önce yanlışı göstermeliyiz. Güldür Güldür Show bugüne kadar hep doğrunun ve haklının yanında olmuş, hak ve hakkı savunmuştur. Skeçte söylediğimiz bir hatanın gerçeğimiz olarak kabul edilmesiyle sosyal medyada gündem olduk, konu gündeme geldi ve tartışmaya açıldı.

Yanlışı söylemeden doğruyu gösteremeyiz ama bu yanlış bizim hakkımız olarak yansıtıldığında sıradan görev üzücü hale gelir. Bizi asıl üzen şey, gazilerimizi bu gündemle karşı karşıya getirmek… Bu takımdan kimsenin bir gaziye saygısızlık yapacağını düşünemiyoruz bile efendim. “Böyle bir sorunla karşı karşıya bıraktığımız tüm gazilerimizden özür dileriz.”

RTÜK SORUŞTURMAYA BAŞLADI

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Güldür Güldür Programı hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahin, “Gaziler hakkında kötü konuşan bu kişileri kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize gösterilen saygısızlık kabul edilemez. Hakkında soruşturma başlatılmıştır. Yüce Gazilik rütbesini parayla karşılaştıran bilinçsiz ve aşırı sözlerin yer aldığı yayın.” .

‘KAHRAMAN GAZİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLERİZ’

Eleştirilerin ardından skeçi yayından kaldıran Güldür Güldür’ün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“YouTube’da yayınlanan ve sosyal medyada adı geçen skeçimiz, sosyal ve kültürel değerleri hiçe sayan yozlaşmış bir karakterin eleştirisidir. Amacımız ortak değerlerin korunmasını vurgulamak iken skeçten alınan bir bölüm anlamından çıkarılmıştır. Ve bağlamla, vermek istediğimiz ifadenin tam tersi bir anlam ortaya çıktı: “Bu durumdan üzüntü duyuyoruz ve söz konusu skeçi yayından kaldırıyoruz. Kahraman gazilerimizden özür dileriz.”

KANALDAN AÇIKLAMA

Show TV’den yapılan açıklamada, söz konusu skecin Show TV ekranlarında yayınlanmasının uygun görülmediği belirtildi. Açıklamada şunlar belirtildi:

“Sosyal medyada eleştirilen Güldür Güldür skeçindeki sözler, kanal yönetimimizin yayın önizlemesi sonucu ve program yapımcısıyla yapılan anlaşma sonucu yayına uygun görülmediğinden Show TV’de yayınlanmamıştır. durumu kamuoyuna saygıyla arz ederim.”

(KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

aliaga-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu